måndag 22 augusti 2011

Spår

Tråkiga händelser leder till att jag funderar och reflekterar mer över vissa saker än vad jag normalt sett skulle göra. Den senste tiden har varit tuff för en av mina närmsta vänner och det har fått mig att fundera kring sociala medier och internet överhuvudtaget.

Vi lämnar spår efter oss, trots att vi inte alltid tänker på det. Saker som vi skriver idag, kan vi stå för det i framtiden? För det vi skriver kommer att finnas kvar länge, länge. Prova bara att googla ditt eget namn och se vad du får upp. Och har du ett ovanligt namn, som många dessutom väljer att skaffa om de inte redan har det vill säga, ja, då kommer det upp en massa information om just dig.

Hur vi beter oss på sociala medier såsom Facebook säger även en del om oss. Och jag ska erkänna, jag gillar Facebook, men det finns många baksidor och brister med Facebook. MEN jag är vuxen och jag tycker ändå att jag är hyfsat klok och jag skriver inte vad som helst på Facebook. Annat är det med barn (och med undantag vissa vuxna som skriver saker såsom "fakk you fittnylle!") Jag ska inte gå in så mycket djupare om detta för det här inlägget säger en hel del om saken. Läs även kommentarerna, det är nyttigt att läsa det här, såväl för föräldrar såsom för andra vuxna.

Hur ska du bete dig på sociala medier som Facebook? Och hur beter du dig? Och om du har barn, har du kolla på vad de sysslar med på internet?

2 kommentarer:

Helena sa...

En av baksidorna.. Barnen vill vara som de vuxna och de vuxna vill..? Ja, vad vill de egentligen?!

Ibland tackar jag min lyckliga stjärna för att internet inte fanns när jag var fjortis!! Huvva.. bra skrivet iaf och IMORRN blire spaaa.. för du å jaaa... (bra rim?!) *skrattar* Kram på dig Lisa!

Lisa sa...

Ja, du, det är en väldigt bra fråga... Vad vill vi vuxna egentligen? Själv vet jag att jag aldrig riktigt tyckte om att vara barn, nä, jag satt hellre och lyssnade på när de vuxna pratade istället för att leka med mina kompisar. Men jag kommer inte ihåg att jag med näbbar och klor försökte ta mig in i vuxenvärlden tidigare än vad jag gjorde... Men idag kan jag välja själv för JAG ÄR VUXEN! Vilket är stor skillnad om man är barn, som barn ska man lyssna till vad ens föräldrar säger, för det är ens föräldrar som bestämmer reglerna när man är barn/ungdom.

Med facit i hand så tycker jag idag att det är alldeles för tidigt att flytta 30 mil hemifrån vid 16 års ålder, men mycket av det har format mig till den jag är idag. Vilket jag är otroligt tacksam för! :)

Morgondagen blir en torsdag att se fram emot! :D

KRAM Lisa