måndag 11 april 2011

En helg utan telefon

Som bekant har vi tillbringat helgen i Hemavan, redan innan vi begav oss bestämde jag mig för att stänga av telefonen under helgen, bara för att få den ultimata avkomplingen. Okej, jag ska erkänna jag slog på den på lördagmorgon bara för att se om jag fått några meddelanden, men i övrigt; AVSTÄNGD! Jag har inte haft den i backen, jag har inte burit omkring på den, jag har helt enkelt låtit den ligga alldeles för sig själv. Och oj, sååå himla skönt det har varit! Det är verkligen avkoppling på HÖG nivå.

Vi är som besatta i att ständigt vara uppkopplade och tillgängliga att när vi någon gång inte kan få tag i en viss person, ja, då är det nästan så att man automatiskt undrar om det har hänt något och man föreställer sig värsta tänkbara scenariot. Jag är också så; "Men varför svarar inte männskan?!" och jag tänker att allt möjligt kan ha hänt.

Men det jag ville komma till är att jag ialla fall mår väldigt bra att få koppla bort mig en stund, det är nästan så att jag blir arg på mig själv när jag kommer hem och fortsätter i samma gamla spår. Äter frukost, kollar mina bloggar, kollar facebook med hatkärlek, lyssnar på musik via datorn, smsar en vän och så fortsätter det istort sett hela dagen. Sjukligt kan jag ibland tycka att mitt beteende är.

Därför är det så himla skönt att bara ta en helg, stänga av datorn och telefonen, egentligen behöver man ju inte ens åka bort för att göra det. För handen på hjärtat; så himla viktig kan väl JAG ändå inte vara att jag inte skulle kunna ha telefonen avstängd en dag eller en helg...?

Inga kommentarer: